15. listopada 2024.

Pobjegni od studentskih briga i volontiraj na 11. STIFF-u!

Imaš strast za filmom, vizualnom umjetnosti i timskim radom? Studiraš i želiš zaviriti iza kulisa organizacije festivala? Prijavi se do 22. 10. i postani dio našeg tima!

Ako tražiš bijeg od svakodnevice te voliš film, umjetnost i festivalski duh, ovo je jedinstvena i zabavna prilika za stjecanje različitih iskustava i upoznavanje istomišljenika, umjetnika i osoba koje ti mogu približiti što znači biti uronjen u filmski svijet.

STIFF traži mlade, vrijedne, kreativne i predane studentice i studente koji će postati dio tima i pomoći nam da ove godine STIFF bude 11/10.

Detaljnije informacije uključuju pojedinačne opise poslova za različite volonterske pozicije, a za prijavu je potrebno ispuniti ovaj PRIJAVNI OBRAZAC.

Prijaviti se možeš za: PR tim, koordinaciju popratnog programa te za hospitality tim.

Volonterske kategorije:

PR TIM

Pozicija: Asistent/ica voditeljice društvenih mreža i komunikacija STIFF-a
Opis posla/aktivnosti: Snimanje glavnog i popratnog dijela festivala za objavu Reelsa na društvenim mrežama.
Podrška: Voditeljica PR tima mentorica je i kontakt osoba koja nadgleda rad i čini vezu s volonterom i ostatkom STIFF tima.
Radno vrijeme: Za vrijeme trajanja festivala.
Posebne kvalifikacije: Iskustvo u području rada (odlično poznavanje društvenih mreža), posjedovanje mobilnog uređaja vrlo visoke kvalitete snimanja.

HOSPITALITY TIM

Pozicija: Domaćin/ica gostima STIFF-a
Opis posla:
Organizacijska podrška za boravak gostiju festivala. Priprema paketa za goste te komunikacija i druženje s gostima festivala (uz praćenje njihovih zaduženja i obaveza prema dogovoru i rasporedu).
Podrška:
Koordinatorica tima predstavit će zaduženja te dodijeliti goste kao i informacije koje je bitno usvojiti za obavljanje posla (važne lokacije, termine prikazivanja filma, dogovorenog intervjua, smještaj i sl.) Koordinatorica nadgleda rad i čini vezu s volonterom i ostatkom STIFF tima.
Radno vrijeme:
Za vrijeme trajanja festivala (netom prije/poslije ovisno o dolascima i odlascima gostiju).
Posebne kvalifikacije: Otvorenost, savjesnost, odgovornost, razgovorno poznavanje stranih jezika, interes za druženje s umjetnicima i filmašima.

KOORDINACIJA POPRATNOG PROGRAMA U GALERIJI SKC

Pozicija: Asistent/ica kustoskom timu
Opis posla: Pomoć kustoskom timu u produkciji i svim popratnim poslovima za multimedijalnu izložbu koja je dio popratnog festivalskog programa (čuvanje izložbe, održavanje prostora i opreme, podrška gostima i posjetiteljima).
Podrška: Koordinator kustoskog tima kontakt je osoba koja zadaje zadatke, nadgleda rad i čini vezu s volonterom i ostatkom tima.
Radno vrijeme: Prema dogovoru, prijepodnevne i večernje smjene. Za vrijeme trajanja festivala te netom prije i poslije za postavljanje i raspremanje izložbe.
Posebne kvalifikacije: Iskustvo galerijskog rada, pohađanje srodnog studija.

KOORDINACIJA POPRATNOG FESTIVALSKOG PROGRAMA

Pozicija: Asistent/ica festivalskom timu
Opis posla: Distribucija promotivnih materijala te pomoć festivalskom timu u provođenju različitih aktivnosti u sklopu popratnog programa festivala (radionice, razgovori, party, …) te raznih aktivnosti u kinu (suradnja s publikom i gostima u kinu: praćenje ulaza i izlaza te glasanja publike).
Podrška: Odabrane osobe iz tima kontakt su osobe koje zadaju zadatke, nadgledaju rad i čini vezu s volonterom i ostatkom tima.
Radno vrijeme: Netom prije te za vrijeme trajanja festivala.
Posebne kvalifikacije: Otvorenost, odgovornost, interes za iskustvo festivalske produkcije, pohađanje srodnih studija.

ZA SVE POZICIJE:

Očekivani rezultati: Savjesno i odgovorno odrađeni zadaci prema dogovoru.
Izvještavanje: Izvještaj o izvršenom poslu daje se mentorici/koordinatorici prema dogovoru.
Volontiranjem dobivate: Iskustvo rada na filmskom festivalu, javnu promidžbu kao dio tima festivala, potvrdu o volontiranju, sudjelovanje na svim eventima, promidžbeni materijal festivala, zahvalnicu.

ROK za prijavu je 22. 10. 2024. putem OVOG OBRASCA.

Postani dio STIFF-ove filmske ekipe! Vidimo se u Art-kinu od 21. do 23. studenog 2024. na 11. STIFF-u!

Međunarodni studentski filmski festival / Student International Film Festival (STIFF) od 2014. godine organiziraju udruga Filmaktiv i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci (SKC) s ciljem predstavljanja najbolje od svjetske recentne produkcije studentskog i debitantskog filma.